DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Büyükşehir Belediyesi Hayme Hatun Anaokulu

Nis

Okulumuz öğrencilerinin, öğretmen ve velilerimizin katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediyesi olan bu mutlu günde çocukların sevinçleri gözlerinden okunmaktaydı. 3 ve 4 Yaş sınıflarının salon gösterilerinin yanı sıra tüm öğrencilerimiz gün boyu eğlenerek bu güzel günü gülücükleri ile taçlandırdılar.

Mrt

Okulumuzda, çocuklarımızın teknolojiyi daha bilinçli kullanmalarını sağlamaya ve teknoloji bağımlılığını önlemeye yönelik Rehberlik Servisimizin de katkılarıyla sınıf içi çalışmalar düzenlenmiştir. Öğrencilerimizin teknolojik aletleri daha kontrollü kullanmasına yönelik çizelgeler hazırlanıp evlere gönderilerek takip edilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca Rehberlik servisimiz ve Denizli Yeşilay işbirliği ile velilerimize yönelik seminer düzenlenmiş, farkındalığın artmasına yönelik çalışmalar da yapılmıştır.

İşbirliği içerisinde olan tüm Yeşilay gönüllülerine, öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz 5 yaş öğrencileriyle devam etmekte olan Harezmi Eğitim Modeli ile bu yıl çevresel problemlerden çevre kirliliği konusunu ele aldık. Öğrencilerimiz her hafta hava, su, toprak kirliliği konuları üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Bu süreçteki hedefimiz çevre kirliliğini azaltacak çözümler elde etmektir.

Mrt

Okokontrol, kişinin belli bir amaca ulaşabilmek için tepkilerini, duygularını ve davranışlarını bilinçli olarak düzenleyebilmesidir. Otokontrol becerilerine sahip bireyler duygu yönetimi, hedef belirleme, sorumluluk gibi konularda gerekli bilgi ve kullanma becerisine sahiptir.

Öğrencilerimizin iç denetimlerinin gelişmesi için yapılan eğitimimizde otokonrol etkinliği, beyin süzgeci ve dur-düşün-davran tekniği ile çalışıldı.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Uzm. Psk.Danışman Özlem Bayraktar, öğrencilerimize mahremiyet eğitimi verdi. Ayrıca çocuklarla birlikte, duygularımızı nasıl ifade etmeliyiz?, iyi-kötü dokunuşlar nelerdir?, özel alan ne demektir? gibi sorulara yanıt buldular.

Mrt

Okulumuzda Yeşilay Haftası nedeniyle düzenlenen organizasyonda, Denizli Yeşilay ve Paü Genç Yeşilay Ekipleri çocuklarımızı bilgilendirici çalışmalarda bulundular. Özellikle bağımlılıkla nasıl mücadele edebilecekleri hakkında öğrencilerimiz bilgilendi. Okulumuz genelinde teknoloji bağımlılığını önleme çalışmaları başlatıldı.

Mrt

Okulumuz öğrencileri, Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında, sözcük dağarcıklarına yeni kelimeler katıyorlar. Bilmedikleri kelimelerin anlamlarını öğreniyor, ses farkındalığı çalışmalarına devam ediyorlar. Ayrıca ses-harf farkındalıklarını geliştirici oyunlarla öğrendiklerini pekiştiriyorlar.

Kas

Büyükşehir Belediyesi Hayme Hatun Anaokulu olarak ağız ve diş sağlığı haftasında okulumuzu ziyaret eden Diş Doktoru Uzman Dr. Betül Demirciler ile çocuklarımız, diş sağlığının önemi hakkında bilgi edindiler ve ilk diş kontrollerini gerçekleştirdiler. Dişlerinin sağlıklı bakımı için söz verdiler ve hediyelerini aldılar.

Bizimle ilgilenen Ünlü Akademi Diş Polikliniği'ne teşekkür ederiz.

Kas

Esafety Label Bronz etiketimizi aldık

Nis

STEM with Future Travelers eTwinning Projesi okulumuz 4-A Şubesi Sınıf Öğretmeni Saadet SAYIN KADAKAL ve 5-A şubesi Sınıf Öğretmeni Ganimet ARSLAN tarafından 2021- 2022 Eğitim- öğretim yılı başaındsn itibaren uygulanmaya başlanmıştır.STEM uygulamaları ile ilgili araştırma yaparak doğa ile bağ kurmaları amaçlanmıştır.Öğrencilerimizde erozyon, geri dönüşüm, küresel ısınma, dikey tarım gibi konularda farkındalıklar geliştirilmiştir.